Unlarımız tamamen atalık tohumlardan ürettiğimiz buğdaylardan ilçemizin en eski köylerinden Kemallı’da taş değirmende un haline getirilerek sizlere ulaştırmaktayız
Akbaşak Buğdayı Unu, genetiği değiştirilmemiş buğday çeşitlerimizden olan akbaşak buğdayı, zehirsiz tarımla üretilip, taş değirmende un haline getirilerek sofralarınıza ulaştırılmaktadır.
Günümüz unlarına kıyasla daha besleyici, bağışıklığı destekleyici ve sindirimi kolaydır.
Hiçbir katkı ve koruyucu içermeyen ununuzu serin bir yerde ve içine bir miktar defne yaprağı ilave ederek saklamanızı öneririz.
Sağlıklı beslenme ilkemiz doğrultusunda, besinlerimizde katkı ve koruyucu madde bulunmamaktadır. Sert buğday çeşitlerinden olan bu buğdayımızdan erişte gibi ürünlerde çok lezzetli olmaktadır
Unlarımızda katkı ve koruyucu içermeyen ata tohum besinler olması nedeniyle nemden uzak tutulması, dilerseniz bez torbaların içinde içine bir miktar kaya tuzu ve defne yaprağı koyarak saklanmasını öneririz.
Anadolu da yılarca ekilen soyu muhafaza edilmiş GDO’suz yerli cins, özlediğimiz lezzet de
